Foto: Streamz

Ward Kerremans is misschien nog maar midden de dertig, maar toch wordt hij regelmatig een laatbloeier genoemd, zo verklapt hij aan Het Laatste Nieuws.

“Het is niet zo dat ik nu pas grote rollen heb”, gaat de acteur van start. “Ik heb gewoon lange tijd in Nederlandse producties geacteerd. Dat was logisch, na mijn studies in Nederland. En dan lijkt het in België alsof ik ineens, out of the blue, kon acteren.”

Op zich vindt Ward zijn late doorbraak in België geen probleem aangezien hij zich op zijn twintigste nog niet klaar voelde om grote rollen te spelen. “Ik was veel te jong van geest”, geeft hij zelf aan.

Zijn keuze om te studeren in Nederland heeft Ward trouwens aan een collega-acteur te danken. “Toen ik 18 was, speelde ik een rol in de telenovelle Louis Louise op VTM. Daar raadde onder meer Matteo ­Simoni me aan om naar Maastricht te gaan. Ik was onmiddellijk verliefd op die school. En ik heb er beseft dat ik eigenlijk nog niets kon. Daar leerde ik de ambacht, het samenspelen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.