Foto: VTM

Wittekerke-actrice Hilde Gijsbrechts is al een hele poos gestopt met acteren en heeft besloten zich toe te leggen op haar echte passie, namelijk thuisverpleging.

“Mijn leven als verpleegkundige is zoveel zinvoller dan mijn leven als actrice”, gaat ze van start in Primo. “Ruim twee jaar geleden richtte ik Hilcare op, mijn eigen verpleegpraktijk. We zijn actief in Balen, Mol en Meerhout. Ik heb inmiddels vijf lieve collega’s die met mij samenwerken.”

Verpleegkundige zijn is sowieso al een stresserende job maar wanneer de palliatieve zorg wordt opgestart, dan is het pas echt alle hens aan dek. “Wanneer een patiënt terminaal is, zijn wij 24 uur op 24 bereikbaar. Dan staan je voelsprieten op scherp, hoor. Sowieso ligt de telefoon dan naast ons bed. Maar dan nog ben je altijd bang om een telefoontje te missen. Dan slapen we allemaal slecht…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al meer dan 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Als oprichter van de populaire website Showbizzsite.be kreeg Peter de kans om voor kranten en weekbladen opdrachten uit te voeren. Als persfotograaf schuimde hij heel wat feestjes en rode loper-evenementen af. Uiteindelijk werd Peter beroepsjournalist, dankzij een erkenning door de FOD Binnenlandse zaken. Peter is ook actief als video-journalist en interviewt regelmatig de sterren van bij ons.