Foto: VRT

Drie jaar geleden werd er bij Rut, de vrouw van Dieter Coppens een tumor ontdekt aan de baarmoederhals. Hoewel het oorspronkelijk schrikken was voor het gezin, kan Dieter na al deze tijd zeggen dat het erg goed gaat met zijn vrouw.

“Ze laat regelmatig een check-up uitvoeren en de laatste was perfect”, begint hij in Primo te vertellen. “Er is niks meer te vinden, ze voelt zich heel gezond en gaat vaak sporten. We denken niet meer aan die vreselijke ziekte.”

Schrik om te hervallen heeft het gezin niet, althans daar proberen ze niet mee bezig te zijn. Al is de dag van de controle wel altijd een spannend moment, geeft Dieter toe.

“Het heeft ons gezin dichter bij elkaar gebracht. We hebben toen toch intens stilgestaan bij wat echt belangrijk is in het leven. We stellen nu onze prioriteiten en kijken anders naar het leven. Het nu-moment is belangrijker geworden. We denken meer op korte termijn en leven vooral heel bewust. We genieten nu intenser van de dingen dan vroeger”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.