Foto: VTM

In Het Laatste Nieuws vertelt Elodie Gabias, bekend van De Verraders over haar ouders en hoe ze eigenlijk geboren is dankzij een besneeuwd golfterrein.

“Mijn papa is een Canadees, hij is golfleraar en is in 1989 naar hier gekomen voor zijn werk”, gaat Elodie van start. “Hij woonde in Trois-Rivières, maar de helft van het jaar ligt daar een dik pak sneeuw. En zo kwam hij via een vriend terecht in België, waar een job vrijgekomen was bij de golf van Waregem.”

Destijds was haar vader nog getrouwd met een Canadese maar deze kon niet in België aarden en is dus terug naar haar thuisland vertrokken. Waarna hij vervolgens de toekomstige moeder van zijn kinderen zou ontmoeten. “Hij kwam haar tegen op restaurant, ze werden verliefd op elkaar en de rest is geschiedenis.”

Elodie is erg trots op haar Canadese roots en kijkt ook steeds enorm uit naar haar jaarlijkse familiebezoekje aan het land. “Ik vind Canada een machtig land. De mentaliteit is er zo anders dan bij ons. Veel… hartelijker, of zo”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.