Foto: Vandaag247.be

Jan Smit is sinds 2022 voorzitter geworden van voetbalclub FC Volendam. Hoewel de zanger zich onbezoldigd inzet voor de club, krijgt hij toch erg veel commentaar te slikken, zo valt te zien in de docureeks “FC Volendam, een Dorp in de Eredivisie”.

Het was erg schrikken voor Jan om zichzelf te zien in deze documentaire. “Heb je me gezien in die docureeks?”, vraagt hij aan Primo. “Hoe ik er vorig jaar, tijdens die opnames uitzag? Ik was een schim van hoe ik er vandaag uitzie: wallen onder mijn ogen, veel te dik, grijs en grauw… ik ging er elke week slechter uitzien.”

Ook voor zijn gezin is de functie van Jan niet eenvoudig. “Onze dochters zitten op de middelbare school en ze worden regelmatig aangesproken met: ‘Jouw pa kent er niks van!’ En die zitten ook gewoon op de tribune, hé. Tussen de jeugd. Dan vragen ze mij achteraf: ‘Waarom heb je dat nou zo gedaan?”

Om deze reden denkt Jan aan stoppen. “We zijn volop een hervorming aan het doorvoeren en het ziet er vooralsnog redelijk goed uit. Als die hervorming achter de rug is, ben ik van plan terug te treden. Ik schat dat dit binnen een jaar of twee het geval zal zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.