Foto: Contentcuration.be

FIRE bereiken voordat ze 40 jaar wordt, dat is het ultieme doel van Charlotte Van Brabander, zo staat in Story te lezen. Maar wat wil dit nu net zeggen? Fire is de afkorting van Financial Independence Retire Early of simpel gezegd ‘financieel onafhankelijk zijn’. Een doel waar ze momenteel nog steeds voor op koers zit, zo verklapt ze.

Charlotte heeft dan ook een erg grote interesse in de financiële wereld. Zo deelt ze haar tips op sociale media, is ze beleggingscoach en heeft ze ook een boek over de FIRE levensfilosofie geschreven.

“Ik probeer zoveel mogelijk geldstromen te genereren naast mijn fulltime job, en dat geld beleg ik”, gaat de duizendpoot van start. “Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dat trouwens kan. Met mijn platform ‘Slim Sparen’ en in mijn tweede boek wil ik mensen rationeler laten omgaan met geld, want dat gebeurt vaak te emotioneel. Vlamingen zijn wat dat betreft heel conservatief”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.