Foto: PhotoNews

Kamal Kharmach en Kristel Verbeke presenteren samen “Geld Gezocht”, het programma waar het duo helpt om de modale Vlaming te leren sparen.

Uit het dubbelinterview met Story valt af te leiden dat beide BV’s er geen gemakkelijke jeugd op hebben zitten en dat ze beide weten wat armoede is. Wanneer de reporter vraagt of ze dit nu misschien overcompenseren door hun kinderen extra te verwennen, geeft Kamal aan dat hij zijn kinderen heel graag verwent.

“Ze zijn nu 3,5 en 1,5 en weten al goed dat als ze iets willen krijgen, ze het aan papa moeten vragen. Voor mezelf geef ik niet zoveel geld uit, zeker niet aan kleren. Met als gevolg dat veel mensen vinden dat ik me niet goed kleed.”

Kristel daarentegen is iets strenger voor haar tienerdochters Lily en Nanou. “Ze zijn totaal geen verwende nesten. Natuurlijk krijgen ze soms iets, maar als ze een ‘neen’ krijgen, dan hoor ik weinig weerstand”, gaat ze van start. “Gene en ik proberen hen elk ook heel bewust te laten omgaan met geld. School, telecom en kledij, dat betalen wij, maar daarnaast krijgen ze ook elk 140 euro per maand. Ze kunnen dat sparen voor iets groters, maar ook gebruiken als ze op stap gaan met vriendinnen. Dat is dan voor hun rekening..”

“De grootste luxe die je een kind kan geven is dat het opgroeit in een warm gezin”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.