Foto: VRT

In het programma Geld Gezocht leren Kristel Verbeke en Kamal Kharmach hoe mensen kunnen sparen om hun dromen te verwezenlijken. Niet eenvoudig omdat er in sommige gevallen weinig geld binnenkomt. Gelukkig kunnen Kristel en Kamal zich goed verplaatsen in de leefwereld van de modale Vlaming, beide hebben het vroeger namelijk niet erg breed gehad, zo staat te lezen in Story.

“Ik heb meermaals meegemaakt dat de koelkast bijna leeg was en er niets anders op zat dan spaghetti met bruine suiker te eten”, gaat Kristel van start. “Er waren ook momenten dat ik thuis de schoolrekening niet durfde af te geven. En om te kunnen studeren, heb ik echt moeten knokken.”

Kamal geeft aan dat hij vroeger zijn best deed om mee te sparen om de schoolrekeningen te betalen. “Ik ben vaak niet mee op uitstap kunnen gaan omdat mijn ouders dat niet konden betalen. Dat hakt er wel in”, vertelt hij. “Op mijn veertiende ging ik werken om mee de stookoliekosten te betalen.”

“Nee, wij kunnen ons allebei goed verplaatsen in de situatie van die mensen. We weten hoe moeilijk het is”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.