Foto: VRT

In Geld Gezocht helpen Kamal Kharmach en Kristel Verbeke om de Vlaming te leren sparenl is, al dit natuurlijk niet eenvoudig met de steeds stijgende prijzen de dag van vandaag. In Story geven Kamal en Kristel toe dat het ook voor hen soms behoorlijk schrikken is.

“Zeker als ik mijn energierekening krijg”, gaat Kamal van start. “Dat bedrag swingt echt de pan uit. Mijn vrouw is ook opnieuw gaan studeren, dan voel je de uitgaven dubbel zo hard.”

Kristel daarentegen ziet vooral de prijs van haar boodschappenlijstje omhooggaan. “Wij moeten meer op onze boodschappenrekening zetten dan twee jaar geleden”, gaat Kristel van start. “Gelukkig is ons huis afbetaald, al heb je er natuurlijk altijd kosten aan. We gaan dus nog steeds heel bewust om met geld. Ik koop regelmatig tweedehandskledij of zet de verwarming wat lager.”

“Feit is dat we allemaal op ons geld moeten letten. Als je meer verdient, kan je jezelf wel meer veroorloven, alleen zie je dat de middenklasse het steeds moeilijker heeft. Dat is problematisch”, besluiten ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.