Foto: VTM

Naast zijn passage bij de Verraders en zijn rollen als Kabouter Plop en Meneer de Burgemeester, zou men haast nog durven vergeten dat Walter De Donder ook in het echte leven burgemeester is van de gemeente Affligem.

Wanneer de reporter van Primo aanhaalt, dat 2024 een erg belangrijk politiek jaar is, geeft Walter aan dat hij zich niet erg nerveus voelt. “Ik ben zelden zenuwachtig als het om verkiezingen gaat”, gaat hij van start. “Je moet elke dag je best doen als politicus, niet enkel wanneer de mensen naar de stembus gaan. Er zijn nu politici die zich populair opstellen, maar ik sta elke dag tussen het publiek om te luisteren. Daarom maken die verkiezingen me niet nerveus.”

Toch is er één grote verandering in 2024 in tegenstelling tot andere jaren, namelijk de afschaffing van de opkomstplicht. Een dwaze beslissing zo vindt Walter. “Zo duw je mensen van hun verantwoordelijkheid weg. Je moet dan niet verbaasd zijn als de kiezers zich afkeren van de politiek. De politiek heeft zo haar eigen begrafenis georganiseerd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.