Foto: DPG Media

Als de Canvas-reeks “Godvergeten” één ding duidelijk maakt, is dat kindermisbruik in de vorige generaties alomtegenwoordig was.

Hoewel Sven Ornelis nooit slachtoffer is geworden van zulke praktijken, is het wel een keertje heel erg nipt geweest, zo vertelt hij in Dag Allemaal.

“Toen ik een tiener was, wilde ik een boek schrijven”, gaat hij van start. “De uitgeverij schoof een schrijver naar voren die mij zou helpen om dat boek te maken. Hij nodigde mij uit om een weekend bij hem te komen logeren om er samen aan te werken.”

Aangezien Sven toen slechts 15 jaar was en de persoon in kwestie drie keer zo oud, verboden de ouders van Sven hem om bij de man te gaan logeren. Iets wat de jonge tiener toen absoluut niet begreep en waar hij zelfs kwaad voor was.

Toch bleek dit achteraf gezien een goede beslissing te zijn van zijn ouders want enkele jaren later werd de man veroordeeld voor pedofilie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.