Foto: VRT

Steven Van Herreweghe is vader van Lenni en Flynn, twee zonen die aan de voordeur van hun puberjaren staan. In Story vergelijkt het tv-gezicht de opvoeding van zijn kinderen met de opvoeding die hij vroeger gekregen heeft.

“Natuurlijk zijn de tijden erg veranderd, ook qua opvoeding, maar ik merk toch wel wat parallellen”, gaat Steven van start. “Ik vond het tof dat mijn ouders probeerden thuis alles bespreekbaar te maken, ook gênante onderwerpen.”

Toch merkt het tv-gezicht ook een aantal grote verschillen, vooral qua veiligheid dan. “Buiten ravotten tot het donker werd? Dat was vroeger geen probleem, omdat ze wisten waar en bij wie hun kinderen uithingen. Dat is toch gekanteld, en ik vrees voor meisjes nog méér.”

Steven geeft aan dat hij zijn kinderen natuurlijk niet wil opsluiten in een glazen kooitje maar dat er toch een laagje angst is vandaag de dag, dat er vroeger niet was.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.