Foto: VTM

De koningin van het kookboek Pascale Naessens heeft een nieuw boek uit, zo valt in Primo te lezen. “Chez Pascale”, zoals het boek heet, geeft een beetje de indruk alsof Pascale een eigen restaurant wil beginnen.

“Veel van mijn vrienden die chef zijn zeggen allemaal: ‘Doe dat alstublieft niet! Kook voor vrienden thuis’”, gaat de schrijfster van start. “En ze hebben allemaal gelijk, natuurlijk.”

Pascale geeft aan dat ze het liefst kookt voor vrienden en familie. “Die mensen zijn ook heel dankbaar, ze vinden het fijn dat ik ze inviteer.”

Volgens de schrijfster is eten veel meer dan gewoon eten, het is voor haar connecteren. “In mijn boek haal ik een langlopende studie aan van de Amerikaanse universiteit Harvard die onderzoekt wat mensen écht gelukkig maakt. Uiteindelijk blijkt dat we intens blij, tevreden en gelukkig worden van bij mekaar te zijn, samen te zijn, verbinding te zoeken – te connecteren dus”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.