Foto: PhotoNews

Petra De Sutter was een gerenommeerd gynaecoloog. Als prof aan de UGent werd ze negen jaar geleden gevraagd door Groen en zo rolde ze in de nationale politiek. Met de komende verkiezingen in het achterhoofd, wil Dag Allemaal van haar weten wat haar politieke bucketlist is.

Zo wil de minister via de nieuwe postwet de pakjesbezorgers beter beschermen en streeft ze naar een sociaal tarief voor internet om de digitale kloof te verkleinen.

Volgens De Sutter blijkt meer dan 40% van alle Belgen het risico te lopen op digitale uitsluiting. “Probeer dan maar eens een job te vinden, of een reis te boeken”, klinkt ze erg kritisch.

En het zijn niet enkel de ouderen die het slachtoffer zijn. “Heel wat jongeren weten alles van TikTok, maar kunnen geen sollicitatiebrief meer opstellen in Word”, gaat de politica gedreven verder.

Toch moet niet alles digitaal, geeft Petra De Sutter toe in Dag Allemaal. “Er moet altijd een alternatief zijn, zoals de papieren belastingbrief naast Taks-on-web. En een postkantoor in iedere gemeente”, klinkt ze gedecideerd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *