Foto: VRT

Meyrem Almaci, de gewezen voorzitter van Groen, komt tot rust als ze op haar gemak in een boom of op een tak de wereld even overschouwd.

Al lachend bekent ze dat ze dit het liefst alleen doet. Haar echtgenoot heeft immers hoogtevrees.

Dat ze stopte als Groen-voorzitter, was onder meer naar aanleiding van haar kinderen, twee zonen van 13 en 16 jaar. Zo merkte haar jongste zoon geregeld op dat ze best wat meer thuis moest zijn.

“En ik besefte dat ik dringend een pauze moest nemen, anders zouden ze volwassen zijn vooraleer ik het besefte. Ook de tanende gezondheid van haar moeder deed haar beslissen meer tijd uit te trekken voor de privé-situatie.

Meyrem Almaci heeft zich die beslissing nooit beklaagd. “Het afgelopen jaar heeft mij echt deugd gedaan. En na het zomerreces gooi ik me terug volledig op mijn taak als voorzitter van de commissie cultuur in het Vlaams Parlement”, klinkt ze enthousiast in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *