Foto: VRT

Vlaams minister Zuhal Demir, bracht enige tijd geleden een paar dagen door in de Orobische Alpen, meer bepaald in de refuge van Thomas Siffer. Ze hadden er boeiende gesprekken over het leven verhaalt Het Belang van Limburg.

Ze vertelt over haar vader die in 1972 naar Limburg kwam om er in de koolmijnen te werken en haar moeder die pas jaren later volgde. “We waren thuis met drie zussen en twee broers. Nu zijn dat een ambtenaar, een sociaal assistent, twee ingenieurs en een minister. Ja, daar is mijn pa wel trots op.”

Zelf heeft Zuhal een dochtertje van vijf. Door haar bijzonder drukke politieke job kan ze rekenen op heel wat steun. “Ik heb een heus back-upteam”, bekent ze. “Rozanne wordt drie keer per week na school opgehaald door mijn oudste zus. Daarna gaat ze soms naar mijn broer, of regel ik thuis een babysit.”

Dat haar moeder een maand na de geboorte van Rozanne overleed, was voor Zuhal Demir een verschrikkelijke domper. De echte klap kwam pas twee jaar later.

Haar relatie houdt de minister strikt voor zich. “Die afspraak maakte ik met de vader van mijn dochter. We komen nooit in de pers, niet in goede en niet in slechte tijden”, benadrukt ze in Het Belang van Limburg.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *