Foto: Kevin Swijsen

Blijven jongeren dit doen?

Onze Miss België Emilie Vansteenkiste werkte heel wat jaren als begeleider bij diverse kampen van de CM; JOMBA-kampen, Kazou,… allemaal organisaties waarvoor ze haar hart en ziel inzette.

“Je krijgt wel een vrijwilligersvergoeding, maar die is niet heel hoog. Daarom werkte ik ook nog in de horeca en in een kledingzaak. Maar mochten ze mij opnieuw vragen om als begeleidster mee te gaan op een JOMBA-vakantie en ik heb de tijd, dan neem ik de draad meteen weer op”, verklaart Emilie heel openhartig.

Toch ondervindt men jaar na jaar heel wat moeilijkheden om nog mensen te vinden die dergelijke taken willen op zich nemen. Jongeren zien dit al lang niet meer zitten en ook de vergoeding vinden ze onvoldoende.

Toch is onze Miss België er van overtuigd dat we ondanks taalverschillen er toch wel kunnen geraken. En mochten ze mij opnieuw vragen om als begeleidster mee te gaan op een JOMBA-vakantie en ik heb de tijd, dan neem ik de draad meteen weer op”, zo deelt ze mee aan iedereen via Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *