Foto: VTM

Maxime De Winne is misschien het dichtste dat Vlaanderen ooit bij een James Bond figuur gaat komen. Een jaar lang infiltreerde Maxime namelijk bij een bedrijf dat belspelletjes organiseerde.

De acteur werd gevraagd door de Neveneffecten (Lieven Scheire, Koen De Poorter, Jonas Geirnaert, Jelle De Beule) om zich binnen te werken bij de makers van belspelletjes voor het programma Basta.

Het vijftal kreeg een jaar carte blanche om resultaat te boeken. “Ik stuurde een sollicitatiebrief naar de makers van de belspelletjes, maar ik werd afgekeurd”, gaat Maxime van start in de Gazet Van Antwerpen. “Waarop ik op eigen initiatief naar die ­kerel heb gebeld. Ik heb me er op goed geluk binnen geluld. Want de makers zochten eigenlijk een vrouw.”

“Ik maakte stiekem opnames achter de schermen, en ik moest maar hopen dat de betrokkenen zouden zeggen wat ik als undercover wou ­horen.”

Toen de reportage van Basta uitgebracht werd, is het bedrijf achter de belspelletjes gestopt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *