Foto: VRT

Voor Jacotte bij VRT belandde, studeerde ze chemie en was ze ook in die branche aan het werk. 

“Ik was als kind al heel erg geboeid door de manier waarop dingen in elkaar zaten. Ik had ook een heel creatieve kant, maar toen ik een studiekeuze moest maken, werd het wetenschap. Een overweging uit werkzekerheid”, bekent Jacotte aan Het Laatste Nieuws. 

Dat knaagde en de eerste drie jaar van haar carrière deed ze dan ook niets anders dan jobhoppen. De perfecte match op werkvlak vond ze niet tot ze doctoreerde en wetenschapscommunicatie ontdekte.

Ze maakte wetenschapsfilmpjes voor YouTube en daarna op TikTok. “Daarna heb ik een postgraduaat digital content creation gevolgd, waarna ik in 2018 bij de VRT terechtkwam”, onthult Jacotte in Het Laatste Nieuws.

Ze oppert dan ook voor meer diversiteit in de richting STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) want nu zijn het vooral jongens die voor die richting kiezen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *