Foto: PhotoNews

Humo belde de prins op naar aanleiding van de docureeks die te zien is op Canvas over het leven van prins Laurent. 

Na hen eerst botweg af te schepen, belt hij uiteindelijk zelf terug om het gesprek verder te zetten. Hij laat blijken dat hij journalisten nooit zal begrijpen. En zij hem blijkbaar ook niet. 

“En het wordt nog moeilijker als je, zoals ik, weleens humor gebruikt. Humor is voor hen een teken van zwakte. Dus ik vertel niets meer met humor”, vertelt Laurent.

“Ik probeer serieuze dingen op een grappige manier te vertellen, ik wil niet au sérieux genomen worden. Maar dat begrijpen ze niet. Ze moeten en zullen me als een zwakkeling neerzetten”, verzucht de prins tijdens het interview. 

Wanneer de vraag gesteld wordt waarom hij niet serieus genomen wil worden, krijgt Humo een verrassend antwoord. “Mensen die zichzelf au sérieux nemen, zijn lastig. Ik wil niet lastig lijken. Ik wil dat voorkomen. Ironie en relativering, dat is humor. Humor moet overal zijn. Mijn kinderen hebben me laatst in contact gebracht met ChatGPT. Ook zo’n chatbot heeft humor”, aldus de prins. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *